800 studenter mjukstartar terminen

Idag mjukstartar terminen för de cirka 800 BTH-studenter som ska börja studera på BTH i Karlskrona. Då börjar nämligen introduktionsveckan då obligatoriska kurser varvas med olika  sociala aktiviteter anordnade av Blekinge studentkår.

Klockan 11:00 idag samlades studenterna på Campus Gräsvik i Karlskrona. De fick då träffa sina studiekamrater och sin programansvariga lärare för första gången. Vicerektor Eva Pettersson hälsade välkommen. På plats fanns även BTH:s nyutnämnde rektor Mats Viberg som passade på att hälsa alla studenter välkomna till BTH.

– BTH är en högskola som vill göra skillnad. Jag vill hälsa er välkomna till er resa mot framtiden – vi gör den tillsammans, jag är ju också ny. Jag kommer att göra allt för att ni ska trivas här, sa Mats Viberg, som tillträde den 1 september.

Därefter fick studenterna kort information om olika stödfunktioner vid BTH, såsom vägledning, studenthälsa med mera för att sedan gå till klassrummen för upprop. Efter detta bjöd Blekinge studentkår på grillad korv på gräsmattan vid havet.

27 augusti 2018