Affärstrender diskuteras på högskolan

BTH tog under fredagen emot Blekinges företagare, politiker och ekonomer för att prata affärsmöjligheter och hållbarhet i länet. Det är Swedbank som för sjätte året i rad bjuder in för att prata om ekonomiska trender under rubriken ”det ekonomiska läget”.

Bland talarna i år märks bland andra Ingrid Wallin Johansson, makroanalytiker vid Swedbank. Professor Göran Broman vid BTH talade om hur hållbar utveckling är en affärsmöjlighet. Filip Lilja, medgrundare av Enride pratade om framtidens transportsystem. Louise Lindén, Blekingeambassadör och entreprenör talade på temat ”hur festivaler kan förändra världen”.

Louise Lindén

Tanken med seminariet är att öka ge en aktuell bild av den ekonomiska utvecklingen under den närmaste framtiden, genom att analysera både möjligheter och faror. Utifrån det kan man se hur Blekinges företag och kommuner kan komma att påverkas.

Det ekonomiska läget arrangeras vartannat år i Ronneby och vartannat i Karlskrona. Seminariet finansieras av Sparbanksstiftelsen Kronan, Blekinge Tekniska Högskola, Blekinges kommuner, företagsföreningarna KFH och Ronneby företagsgrupp.

20 april 2018

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×