Antalet antagna studenter till hösten ökar med 15 procent

Idag får alla studenter som sökt en utbildning vid BTH sitt efterlängtade antagningsbesked. Totalt är det 3 657 studenter som erbjuds en utbildningsplats vid BTH med start till hösten.

BTH erbjuder fler studenter en utbildningsplats till hösten, jämfört med förra hösten. I år erbjuds 3 657 studenter en utbildningsplats, vilket är en ökning med 483 studenter, eller 15,2 procent, jämfört med förra året.

– Det är roligt att se att det finns ett stort intresse för högre studier nationellt och ännu roligare att BTH ökar mer än snittet. Vi är glada att kunna erbjuda ännu fler studenter än tidigare plats. I år är ökningen framför allt på fristående kurser där vi har ett brett utbud av kurser inom STEM-området *, säger prorektor Eva Pettersson.

Den 15 april var sista dagen för anmälan till höstens studiestart. Vid BTH ökade antalet anmälningar med 10 procent, jämfört med förra året. Totalt 9 495 anmälningar till höstens utbildningar, jämfört med 8 636 anmälningar hösten 2023.

Tittar vi på siffrorna för landets samtliga högskolor har drygt 324 000 personer antagits till en högskoleutbildning i höst. Det är en ökning med över 19 000 personer eller drygt sex procent jämfört med hösten 2023.

Det är viktigt att komma ihåg att det är svarskrav på antagningsbeskedet som kommer idag. Senast den 19 juli måste studenterna tacka ja till sin utbildningsplats. Därefter görs ett nytt urval vilket kan göra att någon av alla de reserver som finns kan få en utbildningsplats på ett eftertraktat program.

 

* STEM = Science, Technology, Engineering och Mathematics

11 juli 2024