De blev uppfinnare för en dag

Tisdagen den 21 februari anordnade BTH en sportlovsaktivitet för ungdomar i mellanstadieåldern. Det blev en uppskattad dag, där ungdomarnas uppfinningsrikedom och fantasi fick flöda.

Aktiviteten ”Smycken, robotar och flygande farkoster – skapa med BTH” vände sig till elever i årskurs 4-6 och tanken var att de skulle få prova på att vara ingenjörer och tekniker under en eftermiddag. De fick bland annat prova på att bygga robotar, alltifrån pappersskiss till att programmera dem att röra sig efter ett specifikt mönster.

En annan populär aktivitet var att ungdomarna fick testa att skissa upp olika saker, som sedan blev färdiga 3D-utskrifter de kunde ta med sig hem.

– Det är jättekul att få prova på att göra vad man vill och låta fantasin flyga! Jag har skissat och skrivit ut ett par örhängen och just nu programmerar vi fram en simmande anka, berättar Mingla Magnusson, 10 år.

14 februari 2017

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×