Start av Blue Science Park

Karlskrona_475_rätt

Blue Science Park är ett samarbete mellan Karlskrona kommun, Blekinge Tekniska Högskola, Landstinget Blekinge och näringslivet som ska stärka Blekinges ställning inom profilområdena telecom/IT, eHälsa och marin teknik.

– Vi tar nu ett viktigt steg med Blue Science Park att öka samverkan mellan aktörerna i regionen. Målsättningen är att öka vår attraktivitet och skapa goda och långsiktiga förutsättningar för våra studenter att tidigt komma i kontakt med industrin under utbildningen, säger BTH:s prorektor Henric Johnson.

Ett nytt företagskluster startas nu också inom området marin teknik som egentligen är Karlskronas kärnverksamhet. Det var därför staden bildades för över 330 år sedan.

– Vi har en fantastisk samling företag och organisationer här med inriktning på marin teknik och undervattensteknik, bl.a. SAAB Kockums, ABB, Roxtec, Stena Line och BTH, som alla har varit med att starta Blue Science Park. Vi har hela ekosystemet här från forskning och utbildning på BTH, producerande företag samt avancerade användare som Marinen och Kustbevakningen. Detta gör vår kompetens unik, avslutar Henric Johnson.

 

27 april 2016

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×