BTH-framgångar vid internationell designkonferens

Forskarna Sophie Hallstedt, Alessandro Bertoni och Matilda Watz utmärkte sig på den internationella konferensen Design in Engineering i Dubrovnik. Deras forskningsartiklar utsågs till ”Reviewers´ Favourite” och hamnade på topplistan över inlämnade bidrag.

Den 15:e internationella designkonferensen, som nyligen genomfördes i Dubrovnik, handlar främst om produktutveckling och innovation. En del inom detta stora område är hållbar produktutveckling och värdedriven design, vilket är de områden som de tre BTH-forskarna Sophie Hallstedt, Matilda Watz och Alessandro Bertoni är aktiva inom.

BTH-forskarna lämnade in flera forskningsartiklar till konferensen och två av dem hamnade på Topp 15-listan – i konkurrens med flera hundra bidrag. Artiklarna kommer framöver att publiceras i Design Science Journal, som är en tidskrift med målet ”to serve as the archival venue of science- based design knowledge across multiple disciplines ”.

Efter hård granskning bedömdes en av BTH-forskarnas artiklar vara så bra att det fick priset ”Outstanding Contribution” vilket innebär att det var en av de tre absolut bästa artiklarna och av dem som fått högst poäng i granskningen.

– Det känns väldigt bra att få detta pris. Det visar att vår forskning håller en hög kvalitet, menar Sophie Hallstedt, docent i hållbar produktutveckling vid BTH.

1 juni 2018

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×