BTH näst bäst i VFU-ranking

Sjuksköterska

BTH hamnar på en andraplats när sjuksköterskestudenter rankar sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU). Det visar en ny rapport från Vårdförbundet Student.

Vårdförbundet Student har genom en enkätstudie kartlagt studenters upplevelser av den verksamhetsförlagda utbildningen. Studenter från 25 olika högskolor och universitet har fått betygsätta sina VFU-placeringar både när de gäller innehåll och genomförande. Betygsättningen utgör grunden för Vårdförbundet Students VFU-rankning 2016.

Den verksamhetsförlagda utbildningen som är knuten till BTH hamnar på andra plats i VFU-rankningen, endast Högskolan i Dalarna är bättre på verksamhetsförlagd utbildning.

– Det är glädjande nyheter att studenterna uppskattar den verksamhetsförlagda utbildningen. Vi har ett mycket gott samarbete med Landstinget Blekinge och länets kommuner med nära samverkan mellan våra lärare och verksamheterna, säger prefekt Doris Bohman.

VFU är en viktig brygga över till det kommande yrkeslivet. Det är viktigt att VFU präglas av professionalitet, ett bra bemötande från alla medarbetare och inte minst en god arbetsmiljö, menar Vårdförbundet Student.

23 juni 2016

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×