BTH och Volvo CE förlänger forskningssamarbete

Volvo

Jenny Elfsberg, Volvo CE (till höger) och Tobias Larsson, BTH, vid presentation av studentprojekt vid Standford.

Under de senaste tre åren har Volvo CE och BTH inom Product Development Research Lab vid institutionen för maskinteknik, samarbetat inom området Innovativ produktutveckling. Nu förlängs forskningssamarbetet.

Samarbetet mellan BTH och Volvo CE har skett både inom KK-stiftelsens forskningsmiljö som fokuserar på framtagning av metoder och verktyg för att utveckla nästa generations hållbara produkter inom tillverkande industri samt inom utbildningen där Volvo CE varit involverad i ingenjörsutbildningen och via studentprojekt.

–Vi är glada över att fortsätta samarbetet med Volvo CE eftersom det gör att vi kan ha kontinuitet inom områdena innovationsförmåga, beslutsunderlag för konstruktion och innovativ produktutveckling. Vi tycker om det strategiska samarbete med Volvo CE men också att samarbetet även inkluderar vår ingenjörsutbildning via exempelvis Stanfordsamarbetet, säger professor Tobias Larsson.

–I vår strävan att säkra vår innovativa förmåga samarbetar vi med professor Larsson och hans team. De har arbetat med detta område under många år, både inom forskning och med tillämpning på företag. Deras kompetens har varit oerhört värdefull för Volvo CE eftersom innovation har blivit ett sådant modeord där många individer och företag hävdar att de har den bästa lösningen. Det är också skönt att veta att Tobias och hans team fokuserar på att skapa och utveckla innovativa produkter och tjänster och inte bara ännu en innovationsfilosofi. Jag är glad att våra partner på BTH har varit så öppna och stöttande – det är uppenbart att jag och andra som är inblandade i detta samarbete har fått en hel del kunskap inom detta område, säger Jenny Elfsberg, Director Emerging Technologies, Volvo CE.

Forskningsavtalet har ett värde på 15 miljoner kronor under tre år 2016-2018.

För mer information, kontakta gärna professor Tobias Larsson, e-post: tobias.larsson@bth.se

22 juni 2016

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×