BTH-student finalist för Lufoss-stipendium

Johan Bjäreholt är en av åtta finalister för det nyinstiftade Lufoss-stipendiet (Lund University Fund for Open Source Software).

Fonden, som startades i slutet av förra året ska uppmuntra studenter till att arbeta med öppen källkod. Att dela med sig av sitt programmeringsarbete ska löna sig tyckte Björn Regnell, professor på Lunds tekniska högskola, som startade fonden tillsammans med entreprenörerna Hampus Jakobsson (Brisk.io), Janerik Solem (Mapillary), och Karl-Anders Johansson (Modcam).

Nu har juryn utsett åtta finalister till tre stipendier som delas ut i Lund den 27 april. Johan Bjäreholt som studerar software engineering vid BTH är en av dessa.

– Jag blev väldigt glad över nomineringen! Jag har programmerat på min fritid i några år nu och har alltid tyckt att det varit kul att både använda, skapa och bidra till öppen källkod. Jag och min bror nominerade varandra då vi båda tycker att vi har skapat och bidragit till flera intressanta projekt, men hade aldrig förväntat mig att någon av oss skulle bli finalister. Det känns bra att få veta att sitt fritids kodande inte bara är kul för mig, utan även hjälper andra genom öppen källkod.

Övriga åtta finalister är: Erik Bjäreholt, student LTH; Erik Hogeman, nyutexaminerad ingenjör från LTH; Fredrik Gustavsson, student LTH; Gustav Cedersjö, doktorand LTH; Jacob Burenstam, nyutexaminerad ingenjör från LTH; Jakob Bukaj, student, Warszawa; Jesper Öqvist, doktorand LTH

1 april 2015

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×