BTH-studenter i Sveriges Ingenjörers förbundsstyrelse

Bild på Viktor och Fares

Civilingenjörsstudenterna Viktor Andersson och Fares Abugharbia sitter båda med i Sveriges Ingenjörers högsta beslutande organ, ingenjörsfullmäktige och är även invalda i förbundsstyrelsen. Båda brinner för utbildningsfrågor och för att lyfta matematikens betydelse i grundskolan.

Fares Abugharbia tog examen från BTH 2021, från Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi, och har suttit med i Sveriges Ingenjörers förbundsstyrelse sedan 2020. I år är han ordförande i teknologrådet.

-Jag brinner för frågor som rör ingenjörsstudenternas möjlighet att praktisera sina kunskaper under studietiden, berättar han.

Både Fares Abugharbia och Viktor Andersson anser att ämnet matematik är väldigt viktigt, speciellt i grundskolan.

-Jag har suttit med i en arbetsgrupp där vi reviderat det utbildningspolitiska programmet som fastställdes på Ingenjörsfullmäktige. Programmet betonar vikten av tidiga insatser för att öka bland annat barns kunskaper i matematik, grundstenen för en ingenjör, berättar Fares vidare.

Viktor Andersson läser sitt sista år på Civilingenjörsprogrammet i datorsäkerhet och han blev i november invald som teknolog i förbundsstyrelsen.

-Jag brinner för att jobba med att förbättra utbildningarna för ingenjörsstudenterna runt om i landet. Kanske kommer jag att driva frågan om mer pedagogik i utbildningen. Sedan tycker jag att mer matematik tidigare i grundskolan behövs för att eleverna ska få en bra grund för gymnasiet och högskolan, säger han.

De båda studenterna ser även fram emot att samarbeta med andra organisationer till exempel Saco och representanter för motsvarande organisationer från de nordiska länderna.

Sveriges Ingenjörer är ett fackförbund och en intresseorganisation för ingenjörer och har cirka 160 000 medlemmar. Ingenjörsfullmäktige är förbundets högsta beslutande organ består av 81 yrkesverksamma 14 studentrepresentanter. Förbundsstyrelsen består av 15 ledamöter.

26 januari 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×