BTH startar sin största forskningssatsning genom tiderna

Tony Gorschek

Snart rullar en av BTH:s största forskningssatsningar genom tiderna igång. Under åtta år ska forskare vid Software Engineering Research and Education Lab samarbeta med elva olika företag för att ta fram nästa generations programvaruteknik. Den första oktober är det kick-off i Telias lokaler i Stockholm.

Målet med projektet SERT (Software Engineering ReThought) är att ta fram nya arbetssätt och metoder så att svenska företag ska kunna utveckla framtidens mjukvaruintensiva produkter och tjänster på ett konkurrenskraftigt sätt.

BTH, KK-stiftelsen och de elva företagen bidrar tillsammans med 107 miljoner kronor i projektet. Det är en av de absolut största satsningarna i högskolans historia.

– Vi ser att företagen har stora utmaningar med den snabba utvecklingen. Vi ska därför bygga en forskningsmiljö tillsammans med våra partner för att lösa riktiga problem identifierade av oss tillsammans med företagen, säger professor Tony Gorschek, som leder den nya satsningen.

Ett av högskolans övergripande mål är att bidra till att lösa konkreta samhällsutmaningar tillsammans med samhällets omgivande aktörer.

Den första oktober träffas alla elva företag, plus ett antal ytterligare företag, på en kick-off i Telias lokaler i Stockholm. Eventet beräknas samla ungefär 90 personer och är fyllt med seminarier och diskussioner för att starta arbetet.

Seminarierna inom olika ämnesområden från krav till test kommer live-sändas via länk från denna sida: https://www.bth.se/events/kick-off-sert/

Företagen som ingår i projektet är: Ericsson, Sony, Telia Company, Handelsbanken, CGI, MaxKompetens, Time People Group, Tolpagorni Product Management, QTEMA och Fortnox.

Läs mer om projektet: https://rethought.se/

Följ på invigningen på sociala medier: #SERT2018

 

26 september 2018