Claes Wohlin hedras i välrenommerad tidskrift

Claes Wohlin, professor vid BTH, hedras i den internationella vetenskapliga tidskriften Information and Software Technology. Det är hans gedigna arbete som redaktör för tidskriften och bidrag till mjukvaruforskningen som lyfts fram i ett temanummer. Wohlin blir samtidigt utsedd till tidskriftens förste redaktör emeritus.

Tidskriften Information and Software Technology är en akademisk tidskrift som publicerar forskningsartiklar om förbättring av processer, metoder och tekniker för mjukvaruutveckling. Claes Wohlin har varit chefredaktör för tidskriften sedan 2002 och 2015 blev han ansvarig för tidskriftens temanummer.

Nu i vår gör tidskriften Information and Software Technology ett virtuellt temanummer för att hedra Claes Wohlins gedigna arbete som redaktör för tidskriften och hans stora bidrag inom mjukvaruforskningen som helhet. Hans forskning lyfts fram som en bra balans mellan ”teori, tillämpning och utvärdering”. Han fokuserar även på hur man kan ”underlätta överföringen av forskningsresultaten till industrin”.

–Det är helt otroligt att det gått 17 år sedan jag började mitt arbete med tidskriften. Det är fantastiskt roligt att förlaget och mina efterträdare vill hedra mig på detta sätt, säger Claes Wohlin.

Professor Laurie Williams vid North Carolina State University i USA, och en av de ansvariga redaktörerna för tidskriften, uttrycker sin uppskattning för Claes Wohlins arbete på följande sätt:

–Tack så mycket, Claes, för allt du har gjort för tidskriften och för vårt ämnesområde. Du är symbolen för engagemang, organisation och professionalism utöver att vara en fantastisk forskare.

Wohlin har bland annat varit handledare för 24 doktorander inom området, och sju av hans före detta doktorander är idag verksamma som professorer vid olika universitet. Temanumret innehåller en utvald artikel för var och en av doktoranderna som idag är professorer.

Länk till temanumret med introduktionen skriven av chefredaktör professor Günther Ruhe.

24 januari 2019