Dags för Exit på Campus Karlshamn

Det är lite högtidligt på Campus Karlshamn när ”Exit” invigs – dagen då studenter vid BTH i Karlshamn visar upp sina projekt som ett avslut på sina studier. Då kan man gå runt och ta del av studenternas fiffiga examensarbeten. Det gör många anhöriga denna dag.

Det bjuds på snittar i foajén och förväntansfulla studenter samlas lite innan tio för att höra rektor Anders Hederstierna tala.

– Jag är lite ambivalent idag, säger rektorn. Det är så klart tråkigt att ni lämnar oss. Vi hoppas att vi har givit er en god utbildning. Samtidigt får ni börja en ny del av ert liv.

– Min devis är ”en gång student – alltid student”. Ni kanske inte alltid känner att ni har förstått vad ni har gjort. Men det handlar om att ni har skaffat er ökad kunskap och blivit förvirrade på ett högre plan, säger Hederstierna, och studenterna skrattar.

– Ibland får jag frågan varför man ska studera. Och mitt svar är att det handlar om att vara med och skapa ett bättre samhälle. Så ”no pressure” säger rektorn och de församlade studenterna skrattar igen.

Runt hundra elever går ut från Campus Karlshamn i dessa dagar. Arbetena som är utställda i Netport varierar från hur man skapar ett filmmanus och hur man skapar stämning i film med hjälp av musik, till konstnärliga bildproduktioner, och hur man skapar minnesvärda karaktärer i ett dataspel. Praktiska lösningar kring hur man organiserar hästhoppning visas också, bland mycket annat.

Leo Andrea Nordwall är programansvarig för programmet Digital bildproduktion.

– Studenterna som går ut från de här programmen är generellt sett förberedda för en föränderlig arbetsmarknad. De har vant sig vid att snabbt ta till sig nya processer och koncept att arbeta. De är väldigt breda i sin kunskap.

– Idag finns det ju ofta en bildansvarig på de flesta arbetsplatser, men det är inbakat i andra uppgifter, så arbetsmarknaden är ganska god, beroende på vad man gör av sin utbildning, säger Leo.

På eftermiddagen delas det ut diplom och en skål utbringas klockan tre.

1 juni 2018

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×