Dags för 800 nya studenter att börja terminen

Idag mjukstartade terminen för BTH:s nya studenter. Då samlades alla för första gången i Karlskrona för upprop och information. Samtidigt startar introduktionsveckan som arrangeras av Blekinge studentkår. 

”Välkomna till Sveriges soligaste högskola” sa rektor Mats Viberg till de 800 nya BTH-studenterna som samlades på gräsmattan vid havet på Campus Gräsvik idag.

De nya studenterna hälsades välkomna av rektor och av studentkårens ordförande. Studenterna fick även träffa sina studiekamrater och sina programansvariga lärare för första gången. Dessutom fick de lite allmän information om BTH och om viktiga funktioner såsom studievägledning, IT helpdesk och studenthälsa innan det var dags för klassvisa upprop.

Efter uppropet samlades alla igen för att grilla korv tillsammans med Blekinge studentkår. Under de kommande dagarna kommer studenterna att läsa kurser som ingår i det utbildningsprogram de valt varvat med informationspass och olika studentaktiviteter som arrangeras av Blekinge studentkår.

26 augusti 2019