En dag med fokus på elever som brinner för matematik

mattetalang

Den 7 januari var det dags för årets upplaga av Möjligheternas dag – en dag med fokus på matematik. Då träffas 100 elever i åldrarna 6-13 år, alla med ett brinnande intresse för matematik, för att diskutera matematiska utmaningar och kreativa lösningar.

En av besökarna på Möjligheternas dag är Carl som är sex år. Han har åkt hela vägen från Stockholm för att kunna vara med på matematikaktiviteterna. Han gillar att räkna och tycker det är kul att vara på BTH berättar han.

Möjligheternas dag är en dag med fokus på elever med särskild begåvning i matematik. Eleverna, som kommer från hela södra Sverige, får under dagen möta likasinnade jämnåriga, det vill säga andra elever med ett stort intresse och begåvning för matematik. Under dagen kommer en mängd aktiviteter att genomföras. Temat i år är spel- och spelstrategier och eleverna får bland annat testa på algebrakapplöpning.

-Algebra är ett bra redskap för problemlösning och kunskaper i algebra är viktigt för framtida matematikstudier, menar Linda Mattsson, en av de ansvariga lärarna vid BTH.

Alla aktiviteterna under dagen leds av forskare och lärare, som alla brinner för matematik och matematisk tillämpning.

 

7 januari 2019