Före detta BTH-student utsedd till Årets utvecklare

Årets bästa systemutvecklare har nyligen utsetts av Techworld. I toppen av listan över Sveriges bästa utvecklare finns Martin Hellspong, före detta BTH-student.

Den före detta BTH-studenten i programvaruteknik, Martin Hellspong, har i dagarna utsetts till Sveriges bästa utvecklare enligt sajten Techworld.

Enligt Martin betyder utmärkelsen mycket både på kort och lång sikt:

– På kort sikt förstås en del trevlig uppmärksamhet, mest från gamla vänner och arbetskamrater, och på lite längre sikt antar jag att en del dörrar öppnas, eftersom utmärkelsen gör att man sticker ut lite i sammanhang där man annars hade setts som en i mängden. Till exempel är det redan en IT-konferensarrangör som visat intresse för att ha ”årets utvecklare” som talare, berättar han.

Martin tog en magisterexamen i programvaruteknik vid BTH 1999 och började därefter sin karriär som utvecklare.

– Utbildningen har definitivt spelat stor roll för min karriär. Det var en bra blandning av teori och praktik, bland annat längre projektarbeten med industrikoppling, vilka gjorde mig väl förberedd för arbetslivet och för att utveckla programvara tillsammans med andra, menar han.

Sedan fem år tillbaka är Martin Hellspong konsult på företaget Factor10.

– De kontakter jag knöt med andra studenter och lärare under utbildningen har också varit väldigt värdefulla för mig. De har både lett till anställning för egen del, två gånger faktiskt, och att jag varit delaktig i att rekrytera tidigare BTH-studenter till min arbetsplats. Några av de allra duktigaste personer jag har arbetat med har läst programvaruteknik, avslutar Martin.

Jimmy Nilsson, en av grundarna av Factor10, har även han utsetts till Sveriges bästa utvecklare, år 2010. Liksom Martin Hellspong har Jimmy Nilsson en examen från BTH.

19 december 2017

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×