Före detta student vann pris för bästa ljud på Guldbaggegalan

Bild av Fredrik Dalenfjäll på Guldbaggegalan

Fredrik Dalenfjäll, före detta student i digital ljudproduktion vid BTH, vann pris för bästa ljud vid Guldbaggegalan 2020 som avgjordes i Stockholm under gårdagen.

Ljudteknikern Fredrik Dalenfjäll vann tillsammans med Andreas Franck kategorin bästa ljud/ljuddesign för filmen ”438 dagar”. Filmen skildrar fängslandet av journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson och deras liv som fångar i Etiopien.

– Det känns  otroligt kul att få det här erkännandet i form av en Guldbagge. Jag tycker vi lyckades hitta en fin balans mellan realism och fiction. En lagom dynamisk mix där både tystnad och starka ljud fick ta plats, säger Fredrik.

Fredrik tror definitivt att ljudproduktion är en framtidsbransch:

– Det tror jag verkligen att det är. Det kommer sannolikt alltid produceras både film och tv-serier i Sverige som behöver ljud. Och inte minst inom spel-ljud där branschen verkar blomstra.

För två år sedan vann Fredrik Dalenfjäll det prestigefyllda priset ”Golden Reel Award” för att ha ljudlagt filmen Kungens val.

För några år sedan satte vi oss och pratade med Fredrik om hans väg till yrket och priset, som gick via BTH. Hör honom berätta i filmen nedan.

Utbildningen Fredrik gick i digital ljudproduktion?

Våra utbildningar inom digitala medier

 

21 januari 2020

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×