Forskare från California State University/NASA besöker BTH

Idag föreläser Robert Dahlgren från California State University Monterey Bay/NASA Ames Research Center i Kalifornien om deras framgångsrika projekt där studenter lär sig att konstruera drönare för att lösa olika civila uppgifter.

Varje sommar antas 1 000 studenter till de olika praktikprogrammen som NASA Ames Research Center erbjuder. Det är studenter på olika nivåer och med olika utbildningsbakgrund som kan söka till de olika praktikprogrammen. Tanken med programmen är att inspirera, engagera, utbilda och kanske till sista även anställa studenterna.

Idag var ”senior scientist” Robert Dahlgren från CSUMB/NASA Ames Research Center på plats på BTH för att berätta hur studentprojekten går till och vad studenterna får lära sig under de tre intensiva sommarmånaderna vid Autonomous System Development Lab vid NASA Ames.

– Studenterna får lära sig saker hos oss som de inte får lära sig vid universiteten, säger Robert Dahlgren.

Han berättar att studenterna får tillgång till riktiga farkoster som de tillåts bygga om och grundligt testas innan de förhoppningsvis kan användas i civila sammanhang, såsom vid oljeutsläpp eller vid vulkanutbrott.

– Våra studenter har lyckats gå från koncept till en fungerande flygande farkost på åtta veckor, avslutar han.

9 oktober 2017

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×