Global datajätte filmar på BTH

Den globala datajätten Dell EMC ska använda BTH i sin globala marknadsföring. I veckan hade högskolan besök av ett filmteam från London under två dagar, för att filma i BTH:s lokaler. 

Dell EMC har levererat ett antal extra kraftfulla datorer till högskolan och vill nu visa hur undervisningen har förbättrats.

– Materialet ska användas både externt och som arkivmaterial. Det kommer också att användas i Dells YouTubeflöden, säger Ben Taylor Hewitt, som under veckan filmat för Dells räkning på högskolan.

YouTube är, som bekant, världens största plattform för rörliga bilder.

Naomi Allen och Ben Taylor-Hewitt filmar för Dells räkning i BTHs lokaler.

– Kombinationen av ert speciella tekniska fokus på högskolan och miljön är unik, säger Ben.

– Vi har blivit väldigt väl omhändertagna här på BTH, menar Naomi Allen, som tillsammans med resten av filmteamet flugit in från London för uppdraget. Det är väldigt vackert här. Jag skulle jättegärna komma tillbaka, säger Naomi och får medhåll av Ben.

Materialet som spelats in på BTH ska användas globalt och är tänkt att dyka upp i många olika kanaler, som sociala medier, i papperstidningar och på Dells hemsida.

– Vi vill ju visa upp alla positiva aspekter, skriver Peter Engholm, kundansvarig Dell EMC i ett mail till BTH. Peter Engholm ansvarar för universitet och högskolor i Sverige.

– Och det verkar som om den tekniska lösningen har blivit mycket uppskattad och fungerar idealiskt i er undervisning, menar han.

26 januari 2018