Hanna Tuvesson vinner Forskar Grand Prix i Blekinge

fgp1

Vinnaren i den regionala deltävlingen för Forskar Grand Prix är Hanna Tuvesson med bidraget ”Det ligger i luften – Atmosfär, vårdpersonal & psykiatrisk slutenvård”. Forskar Grand Prix är den nationella tävlingen för forskare i att på mycket kort tid presentera sin egen forskning på ett så fängslande, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt. Tävlingen arrangeras som en del av Forskarfredag på Kreativum.

Övriga deltagare var; Martin Andersson med ”Hur små & stora företag tillsammans påverkar samhällets utveckling & tillväxt”, Sven Borén med ”Elfordonens roll i en hållbar utveckling av transporter” och Johanna Törnquist Krasemann med ”Strategier för bättre flyt i tågtrafiken”.

Den sista fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter som ska visa hur spännande och kul forskning är. I Sverige blev det spännande aktiviteter på 31 platser runt om i landet och i Blekinge gick evenemanget av stapeln på Kreativum i Karlshamn. Flera av BTH:s forskare var på plats för att inspirera besökare och låta dem experimentera, undersöka och träffa forskare. Målgruppen är den breda allmänheten med särskild inriktning på barn och unga.

Den svenska varianten kallas ForskarFredag. Evenemangen genomförs med stöd av EU-kommissionen, Vetenskapsrådet och VINNOVA. Aktiviteterna samordnas av Vetenskap & Allmänhet.

30 september 2016

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×