Hockeyallsvenskan hållbar tack vare studenter

Hockeyallsvenskan tar nu steget mot att bli en av de första ligorna i världen att fokusera på hållbarhet. Detta bland annat tack vare samarbetet med BTH:s hållbarhetsstudenter. 

BTH:s studenter i strategiskt ledarskap för hållbarhet har arbetat med hockeyallsvenskan under ett halvårs tid. Bland annat har studenterna, tillsammans med ansvariga inom hockeyallsvenskan, belyst hur situationen ser ut idag och även hjälpt till med att arbeta fram strategier för deras arbete framåt.

– För oss i HockeyAllsvenskan var det väldigt värdefullt att få arbeta tillsammans med studenterna från BTH. De kom med mycket värdefull input och kunskap i vårt arbete att bli Sveriges första hållbara liga och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med BTH igen, säger Gabriel Niklasson, kommersiell chef inom hockeyallsvenskan.

Arbetet med hållbarhet omfattar många områden; det handlar om hur de miljöpåverkan kan minimeras, om ekonomisk hållbarhet men även om social hållbarhet till exempel att vara inkluderande när det gäller ungdomar som vill ägna sig åt sporten.

– Vi hoppas att andra ligor och sporter anammar utmaningen att arbeta hållbart. Tillsammans har vi en enorm kraft och möjlighet att påverka och göra skillnad, säger Gabriel Niklasson.

Hockeyallsvenskan är Sveriges tredje största idrottsliga, en stor verksamhet som omfattar och berör många människor.

Magisterprogrammet i strategiskt ledarskap för hållbarhet är ettårig och har som mål att utbilda ledare som är kapabla att stödja hållbar utveckling av samhället på ett sätt som stärker deras egen organisation. Utbildningen är uppbyggd kring två teman – strategisk hållbar utveckling och ledarskap i komplexitet. Läs mer om utbildningen här:

https://www.bth.se/utbildning/program/slash20h/

Läs mer om hållbarhetsarbetet inom hockeyallsvenskan: https://www.hockeyallsvenskan.se/hallbarhet

 

21 oktober 2019