Indiens ambassadör besöker BTH

Idag besöker Indiens nya ambassadör Monika Kapil Mohta BTH. Det är en artighetsvisit och första gången ambassadören besöker BTH. Det blev ett glatt besök på ett strålande vackert campus.

Under dagen har ambassadören träffat BTH:s rektor Anders Hederstierna samt andra företrädare för ledningen. BTH har sedan många år ett mycket framgångsrikt samarbete med flera indiska universitet.

Ambassadören fick under dagen träffa några av de indiska studenter som idag studerar eller forskar vid BTH, men hon fick även träffa och samtala med före detta studenter, som idag är yrkesverksamma i regionen. Under dagen medverkade även deltagare från ”The Indian Community”.

Ambassadören möttes av applåder och sång i en för dagen särskilt utsmyckad sal på BTH. Salen var utsmyckad med indiska flaggor och girlanger i de indiska färgerna; orange, grönt och vitt. Detta var något som ambassadören särskilt nämnde och uppskattade.

– Jag är förtjust över det varma välkomnande jag har fått här idag på BTH. BTH ligger i framkanten av forskningen och speciellt kunskaper inom hållbar utveckling är något som behövs för att möta de utmaningar som Indien står inför.

5 maj 2018