Ingvar Gustavsson prisas för insatser inom ingenjörsutbildningen

Ingvar Gustavsson

BTH-läraren Ingvar Gustavsson tilldelas ”Maffioli Award of Excellence” postumt för sina insatser i arbetet med att utveckla undervisningen och lärandet inom ingenjörsutbildning.

Det är ”European Society for Engineering Education” (SEFI) som varje år uppmärksammar en enskild lärare eller ett lärarlag, som gjort extraordinära insatser för att utveckla lärande och undervisning inom ingenjörsutbildningen. http://www.sefi2018.eu/programme/awards

Ingvar Gustavsson får postumt utmärkelsen för sitt arbete om vikten av att kunna utföra laboratorieexperiment på olika sätt inom ingenjörsutbildning.

Ingvar Gustavsson får priset för sina insatser med fjärrlaboratoriet VISIR ”Virtual Instrument System In Reality” som han började utveckla 1999. Hans mål var att låta studenterna fritt utföra tillgängliga experiment samtidigt som de lärde sig om elektriska och elektroniska kretsar. Ingvar Gustavssons vision gör det möjligt för studenter att utföra experiment, antingen på plats eller på distans.

Se en film om Ingvar Gustavssons insatser här.

Se en film från ceremonin här.

24 september 2018

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×