Innovationspris till BTH-studenter

Under gårdagen delades pris och diplom ut till de innovatörer som vunnit Blekinges SKAPA-priser. Priserna ges till uppfinnare och syftar till att stödja dem i utvecklingen av sina idéer. Priserna delades ut av landshövding Sten Nordin. 

Blekinges SKAPA-pris Årets Innovatör 2019 går till forskaren Saleh Javadi och hans företag för  hans idé om optimering och reducering av energiförbrukning hos företag. Under sin tid vid BTH har han arbetat med en idé där artificiell intelligens kombinerat med energieffektivisering kan ge minskad energianvändning och konsumtion.

Årets Blekinge SKAPA-pris för unga innovatörer går till Emil Pettersson och Simon Hellgren för deras företagsidé Drömuppdraget. Emil och Simon studerar båda till civilingenjör i maskinteknik och deras idé är att skapa en plattform för regional och lokal kompetensförsörjning genom att länka samman och främja relationen mellan studenter och näringsliv på ett innovativt digitalt och relationsskapande sätt.

SKAPA-priset – Sveriges största innovationspris till Alfred Nobels minne
I varje län delas priser på 10 000 kronor ut till varje länsvinnare. Länsvinnarna går sedan vidare för att delta i tävlingen på den nationella nivån som utser årets nationella pristagare. Detta sker på Stockholmsmässan den 14 november 2019 under kvällen på SKAPA innovationsgala.

20 september 2019