Jesko Schulte vann Forskar Grand Prix

I Forskar Grand Prix tävlar forskare i att göra den mest begripliga, fängslande och inspirerande presentationen av sin forskning på fyra minuter. Inför storpublik på Kreativum Science Center i Karlshamn blev årets Blekingetävling en jämn kamp mellan forskarna Jesko Schulte, doktorand på institutionen för strategisk hållbar utveckling och Lawrence Henesey, universitetslektor i datavetenskap.

Efter röstning och domarnas överläggande stod det klart att Jesko Schulte blir den som representerar BTH och Blekinge i den nationella finalen i Stockholm senare i år. Jeskos forskning undersöker hur företag kan arbeta med hållbarhetsfrågor, dvs. både sociala och miljömässiga aspekter på ett strategiskt sätt. Han var tydlig med sitt budskap till publiken, alla kan göra skillnad genom att välja vad och var man handlar. Lawrence Henesey pratade om hur man kan effektivisera stora hamnar med hjälp av artificiell intelligens.

Läs mer om Jesko Schultes forskning här

 

 

27 september 2019

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×