Kanadensiska ambassadören imponerad av BTH

Den kanadensiska ambassadören Heather Grant besökte BTH den 8 april.

Det var tack vare riksdagsledamoten Annicka Engblom som hon fick upp ögonen för BTH. Engblom berättade om BTH:s hållbarhetsprofil och informerade om magisterprogrammet i strategiskt ledarskap för hållbarhet – ett program som flera kanadensiska studenter har gått och som dessutom haft programansvariga lärare från Kanada.

Efter en intensiv och inspirerande dag på BTH:s campus i Karlskrona uppfattar Grant BTH som en liten högskola med välutformad utbildning och ett tydligt fokus på det omgivande samhället. Hon uppskattar hur hållbarhet integreras i andra områden som produktdesign och även hur BTH:s forskning har en tydlig tillämpning i verkligheten med långsiktiga effekter.

– Jag är imponerad. Jag vet att jag har sagt det flera gånger men jag är verkligen det.

Grant tog också upp BTH:s samarbete med industri samt forsknings- och universitetssamarbete relaterade till hållbarhet, big data och mjukvaruutveckling. BTH vet att internationella partner behövs såväl som nationella och regionala. Inom big data, AI och maskininlärning har Kanada framstående forskning. Det ska bli intressant att se om några samarbeten mellan Sverige och Kanada utvecklas fortsätter hon. Grant är särskilt intresserad av innovationsaspekter men vill se fler samarbeten, oavsett ämnesområde.

– Det har varit inspirerande! avslutar hon.

Grant besökte Blekinge på inbjudan av landshövdingen i Blekinge, Sten Nordin, vars kontor också utformat programmet för hennes besök.

15 april 2019