KHK:s spelarpresentation utvecklad på BTH

khk-bild

I våras blev BTH kontaktade av Karlskrona Hockeyklubb (KHK) som ville ha hjälp att utveckla ett verktyg för att presentera sina spelare på jumbotronen innan varje hemmamatch på ABB-arena. Frågan resulterade i fem examensarbeten som fokuserade på olika delar av presentationen och förra lördagen kunde en fullsatt arena se resultatet för första gången när det var dags för säsongens första hemmamatch.

Studenterna har behövt kompetens inom både grafik och programmering för att få färdigt sina respektive delar; textutritning, kantutjämning, videokomposition, bildplacering samt ljusblixtar. Arbetet har varit intensivt fram till sommaren därefter tog handledarna på BTH över för att sätta samman resultatet av examensarbetena till en slutprodukt som kunde levereras till KHK. Verktyget gör det möjligt att matchanpassa spelarpresentationen i takt med förändringar under säsongen.

– Om en spelare ska framhävas lite extra i någon match kan man anpassa effekterna i bakgrunden när denna spelare presenteras. Vi kan också lägga till spelare i takt med nyförvärv och ändra laguppställningen i verktyget så uppdateras filmen automatiskt berättar Stefan Petersson som tillsammans med Erik Wadstein handlett de fem examensarbetena och satt samman delarna till det slutliga verktyget.

Kan du inte hålla dig till nästa hemmamatch kan du kolla in presentationsfilmen via nedan länk. Spelarpresentationerna börjar 2:33 in i filmen http://www.khk.se/artikel/v2kiaitiu-2l3c1/

 

 

3 oktober 2016

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×