Lag från BTH fick pris vid internationell tävling

I helgen gick Portathon Baltic, International Port Technology Hackathon av stapeln i Klaipeda, Litauen.  Ett av lagen som fick pris för sin idé kom från BTH.

Den 20-22 september användes hamnen i Klaipeda som plattform för att utveckla avancerade lösningar för moderna hamnar idag och i framtiden. Tävlingen förde samman deltagare från Litauen, Nederländerna, Sverige och Tyskland. Såväl företag, lärosäten, innovationsutvecklare och ”startups” fanns representerade.

Under de 48 timmar som evenemanget varade fick lagen arbeta sig fram till, och presentera sina idéer. 80 personer uppdelade på 18 lag medverkade och målet med helgen var att samla specialister från olika områden, och med hjälp av erfarna mentorer generera idéer för att effektivisera framtidens hamnar. Laget från BTH belönades med pris för sin idé som grundade sig i artificiell intelligens och blockkedjor. Idén är tänkt att effektivisera stapling och fördelning av containrar i stora hamnar.

Tack till finansiärerna Connect2Smallports, EU och Karlshamns kommun.

30 september 2019

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×