Lyckat resultat för BTH:s studenter på Stanford

Sedan sex år har BTH ett pågående samarbete med Design Group på Stanford University i Silicon Valley, Kalifornien.

– Årets studentteam gjorde ett mycket bra jobb och presenterade sina resultat med bra respons från åhörare, säger Christian Johansson Askling, ansvarig för BTH:s samarbete.

Genom åren har Stanford genomfört både forskning och studentprojekt tillsammans med civilingenjörsprogrammen i maskinteknik och industriell ekonomi vid BTH. De senaste fem åren har Volvo Construction Equipment varit företagspartner för studentprojekten. Årets uppdrag har varit att underlätta samarbete mellan människa och autonoma eldrivna fordon, i en industri som blir allt mer komplex.

Under 2017 – 2018 har en grupp studenter åkt till Palo Alto i Kaliforniens Silicon Valley för att fördjupa sitt projekt tillsammans med sina amerikanska kollegor. I juni 2018 höll studenterna sin slutpresentation på Stanford University.

Natalia Baraslievska från BTH-teamet och Elliot Helms från Stanford presenterade resultatet inför ett par hundra åhörare – där andra företag i Silicon Valley samt lärare och till och med riskkapitalister satt i publiken. De fick stort beröm för sitt resultat, bland annat för en väl framtagen prototyp och för den affärsmässiga analysen av produkten.

På eftermiddagen följde sedan en mässa där studenterna fick demonstrera sina resultat mer ingående samt prata med de besökare som visat intresse för den prototyp som presenterats.

 

19 juni 2018