Möt våra forskare på Forskarfredag

Forskarfredag

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb. Möt några av BTH:s forskare på Forskarfredag fredagen den 27 september.

Den sista fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen. I 370 städer i 27 länder runt om i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och får se hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. BTH medverkar givetvis.

Målgruppen är den breda allmänheten, med en särskild inriktning på barn och unga. Karlshamn är en av orterna där detta sker och evenemanget genomförs på Kreativum. Flera av BTH:s forskare kommer att vara på plats för att presentera sin forskning genom workshoppar, prova-på-aktiviteter och utställningar.

Forskning på fyra minuter
I samband med Forskarfredag arrangeras också Forskar Grand Prix som är en nationell tävling för forskare i att på mycket kort tid presentera sin egen forskning på ett så fängslande, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt. I årets tävling medverkar BTH-forskarna Tony Gorschek, Larry Henesey, Jesko Schulte och Wureguli Reheman.

Öppettider
Det är öppet klockan 11:30 -18:00 och det är fri entré.

Plats: Kreativum i Karlshamn

Välkommen!

23 september 2019