Möt våra forskare på Forskarfredag

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb. Möt några av BTH:s forskare på Forskarfredag den 28 september.

Den sista fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och får se hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. BTH medverkar givetvis.

I år arrangeras aktiviteter på 31 orter i hela Sverige. Målgruppen är den breda allmänheten, med en särskild inriktning på barn och unga. Karlshamn är en av orterna där detta sker och evenemanget genomförs på Kreativum. Flera av BTH:s forskare kommer att vara på plats för att presentera sin forskning genom workshoppar, prova-på-aktiviteter och utställningar.

Forskning på fyra minuter
I samband med Forskarfredag arrangeras också Forskar Grand Prix som är en nationell tävling för forskare i att på mycket kort tid presentera sin egen forskning på ett så fängslande, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt. I årets tävling medverkar BTH-forskarna Markus Fiedler, Terese Lindberg och Gunilla Åkesson Nilsson. Läs mer om de tävlande här.

Tider
Kl. 13:00-18:00 är det Forskarfredag för hela familjen!
Kl. 13:00-14.00 är det Forskar Grand Prix.

Plats: Kreativum i Karlshamn

Välkommen!

24 september 2018

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×