Då samverkan blir ett vinnande koncept

Under Näringslivsdagarna i Karlskrona är det lätt att hitta flera goda exempel på hur BTH samverkar med företag och organisationer. Överallt hör vi vittnesmål om att samverkan mellan BTH och företag är ett vinnande koncept – studenterna får använda sina teoretiska kunskaper i ett verkligt projekt och företagen har chans att hitta välutbildad arbetskraft.

Under Näringslivsdagarna deltar BTH på flera olika sätt. I BTH:s egen monter finns lärare, forskare och studenter på plats för att visa upp spännande teknik förutom att informera om våra utbildningar.

Går man runt på mässan hittar man nuvarande och före detta BTH-studenter lite överallt.

Emma Thorén läste den treåriga BTH-utbildningen i webbprogrammering och arbetar idag som konsult på Softhouse. Hon är en av flera före detta studenter som fått anställning på företaget.

– Det är ett fantastiskt samarbete vi har med BTH. Vi hade 15 studenter inne i ett projekt och nu är sex stycken av dem kollegor. Att ha studenter i olika projekt gör det möjligt att både testa nya tekniker men även att känna på framtida kollegor, säger Anna Bäcklin, ansvarig för Softhouse i Karlskrona.

I en annan monter hittar vi två studenter, Johannes Eschricht och Eric Nilsson, båda från årskurs tre på BTH. De har under sin utbildning samarbetat med Sigma IT Consulting.

– Vi gjorde ett grupprojekt på Sigma, sedan fick vi sommarjobb där och nu är vi anställda, säger Eric Nilsson.

Studenterna fick uppdrag att för en av Sigmas kunder utveckla en webbsida. Idag är projektet klart och på mässan finns både kund och studenter på plats för att demonstrera den färdiga produkten.

– Vi har gjort ett analysverktyg för besparingar och pension och vi har utvecklat det från grunden, berättar Johannes Eschricht.

– Resultatet av studenternas projekt har blivit fantastiskt bra och kunden är jättenöjd. Jag hoppas vi kan köra fler projekt framöver och vem vet, kanske börjar någon av studenterna att jobba hos oss efter studierna, vi håller tummarna för det, säger Tobias Kummel, ansvarig för Sigma IT Consulting.

13 oktober 2017

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×