Närmare 2 500 nyantagna studenter

Nu har alla som sökt en utbildning vid BTH till hösten fått sina antagningsbesked. Totalt 8 761 sökte en utbildning och 2 435 studenter erbjuds nu en utbildningsplats.

I april sökte 8 761 studenter ett utbildningsprogram eller en kurs vid BTH med start till höstterminen. Antalet som väljer BTH i första hand ökade med en procent jämfört med förra året. När den första antagningsomgången idag är klar erbjuds 2 435 studenter en utbildningsplats vid BTH. Det är en ökning med tre procent jämfört med förra året då totalt 2 374 studenter antogs.

– Det är glädjande att vi kan välkomna så många och till och med fler nya studenter till denna höst. Vi har ett ganska högt tryck på utbildningsplatserna vilket innebär att vi tvingas säga nej till många studenter. Studenter står på kö och vill börja plugga hos oss, säger rektor Anders Hederstierna.

Till det nya civilingenjörsprogrammet i marin teknik sökte 107 studenter och 26 stycken har antagits, varav åtta kvinnor. Det femåriga civilingenjörsprogrammet sker i samarbete med Försvarsmaktens dykeri och navalmedicinska centrum och är BTH:s femte civilingenjörsprogram.

12 juli 2018

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×