Planeringsstudenter planerar studentbostäder

Studenter i fysisk planering
Det är studenterna i årskurs ett på utbildningen i fysisk planering som ger förslag på hur studentbostäderna vid Studentviken, intill BTH:s campus, skulle kunna se ut.

Som en trevlig avslutning på höstterminens första läsperiod har studenterna i årskurs ett–tre på utbildningen i fysisk planering en stor utställning där de visar upp sina planeringsprojekt för varandra.

Studenterna i årskurs ett har fokuserat på bostadsfrågan för studenter i Karlskrona och de har allihop kommit med kreativa lösningar på hur studentbostäder skulle kunna byggas intill campus i Karlskrona, vid Studentviken.

Tre av studenterna i årskurs ett är Jacob Brette, Jasmin Nissi och Carola Raad och de visar upp sitt förslag på hur studentbostäder skulle kunna planeras och byggas intill campus.

– Vi har tänkt väldigt mycket på hur det skulle kunna genomföras. Vi vill utnyttja närheten till havet, men vi har inte lagt bostäderna alldeles intill havet eftersom det finns uppskattade gångstråk där, berättar de.

De trivs bra alla tre på utbildningen och de menar att det har varit spännande att få testa på att lösa ett verkligt planeringsproblem.

– Och det kan faktiskt bli verklighet det vi har gjort, säger Jasmin Nissi.

Studenterna i årskurs två–tre fokuserade i sina projektarbeten på naturresurser och landskap samt komplexa stadsbyggnadsprojekt.

27 oktober 2017

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×