Studenter deltog i traineeprogrammet Stjärnfemman

Stjärnfemman är ett traineeprogram skräddarsytt av Framtidsverket åt Landstinget Blekinges serviceförvaltning. Tre BTH-studenter fanns med bland de som har fått möjlighet att gå traineeprogrammet.

Bland 100 sökande valdes de tre studenterna Oskar Sjöberg, civilingenjör i industriell ekonomi, samt Matilda Svensson och Tomas Rasmussen båda högskoleingenjör i energisystem för hållbar utveckling ut. De fick alla möjlighet att gå traineeprogrammet Stjärnfemman som är unikt i sitt slag vad gäller upplägget. Det vänder sig till studenter med bland annat tekniska inriktningar för anställning som studentmedarbetare.

– Jag sökte till Stjärnfemman för att jag såg det som en möjlighet, ett sätt för mig att utvecklas och lära mig nånting nytt. Jag var väldigt nyfiken på vad konceptet var för någonting, säger Oskar Sjöberg.

Att gå Stjärnfemman är en möjlighet för studenterna att börja sin karriär redan under studietiden. De får maximalt med arbetslivserfarenhet inom landstingets verksamhet under ett år. Fokus ligger på serviceverksamheten som bedrivs i förvaltningen landstingsservice, men de får även insikt i och förståelse för såväl den politiskt styrda verksamheten som för hälso- och sjukvården. Landstingsservice ansvarar för bland annat fastighet, IT, telefoni, upphandling, varor, kost och transporter.

17 juni 2016

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×