Studenter på väg till Japan för att studera

Studenter vid BTH har många möjligheter att studera utomlands eftersom det finns avtal med många andra lärosäten, både inom och utanför Europa. Jonathan Ström och David Hörnmark ska studera ett år vid ett japanskt universitet som en del av sin utbildning.

De två studenterna Jonathan Ström och David Hörnmark läser den treåriga mjukvaruutbildningen International Software Engineering vid BTH. Som namnet säger är utbildningen internationell – det vill säga det ingår en termins utlandsstudier på programmet. David och Jonathan ville dock vara utomlands ett helt läsår och valde därför att förlänga sin utbildning med en termin. På så sätt kan de studera ett år vid det japanska universitet ”University of Electro-Communications” som ligger i Chofu, en förort till Tokyo.

–Jag har stora förväntningar på det kommande året – jag hoppas både det blir ett kulturellt och intellektuellt utbyte. I Japan är det hög kvalitet när det gäller att effektivisera program och att göra mjukvarusystem tillförlitliga. Så det är något vi kommer att lära oss, hoppas David Hörnmark.

–Det ska bli väldigt intressant att se hur det är att studera i Japan – de har ju ett helt annat undervisningssätt, säger Jonathan Ström.

De två studenterna ska bo tillsammans med andra internationella studenter och forskare i det som kallas International House som ligger på campus.

–En av de största utmaningarna är nog att ”bryta isen” i kontakten med de japanska studenterna. Vi kommer därför att läsa japanska vid sidan om studierna i mjukvaruutveckling, berättar David.

11 juli 2018

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×