De studerar IT-säkerhet i Ukraina

Under två veckor har fyra BTH-studenter studerat IT-säkerhet vid Lviv Polytechnic National University i Ukraina. Under den årliga sommarskolan i IT-säkerhet deltog 35 studenter från Sverige, Polen, Ukraina, Ryssland och Litauen.

Det är inom EU-projektet ”Educating the Next Generation Experts in Cyber Security” som studenterna får utbildning i illasinnad programvara, trådlös och mobil säkerhet, säker mjukvaruutveckling samt webbsäkerhet. Anders Carlsson vid BTH är både projektledare och lärare i de olika kurserna.

– Sommarskolan i IT-säkerhet innebär två intensiva veckor där studenterna serveras ett smörgåsbord av kvalitetskurser inom IT-säkerhet vilket gör dem bättre på att analysera den nya hotbilden på internet, säger Anders Carlsson.

De fyra civilingenjörsstudenterna från BTH som medverkade i årets sommarskola fick tillsammans med de andra deltagarna bland annat lära sig att analysera virus. De studerade till exempel den aktuella och omfattande IT-attacken som nyligen drabbade Ukraina och som slog ut stora delar av handeln i landet.

– Efter sommarskolan kommer studenterna hem till Sverige med mycket nyvunnen och viktig kunskap som är eftertraktad hos arbetsgivarna här, avslutar Anders Carlsson.

22 augusti 2017

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×