Teknikveckan på BTH – elever fick testa programmering, VR och 3D

Elever Teknikveckan

Idag genomförs Teknikveckan på BTH. De deltagande eleverna får testa på olika aktiviteter i våra labb under handledning av personal och studenter från högskolan.

Teknikveckan är ett initiativ av Karlskrona kommun och ett antal företag. Den innebär att elever i årskurs 9 samt elever i gymnasiets första årskurs under sin första feriejobbsvecka får besöka olika arbetsplatser inom teknikbranschen. På varje ställe blir det aktiviteter av olika slag som eleverna får prova på.

– Det här ett jättebra exempel på hur vi kan samverka för att tillsammans öka intresset för teknik bland unga, säger Andreas Larsson, vicerektor för strategiska partnerskap vid BTH.

Dagen på BTH tillbringas i tre av högskolans labb- och innovationsmiljöer för teknikutveckling och prototypskapande, där deltagarna arbetar tillsammans för att skapa kreativa lösningar med hjälp av den senaste tekniken inom områden som programvaruteknik, datavetenskap och maskinteknik.

Här är labben som eleverna fick vara i:
• Makerpace – här finns 3D-skrivare och elektronikbyggsatser för studenterna.
• Ericsson Space Lab – här kan studenter uppfinna, utveckla samt integrera mjukvara och säkerhetslösningar inom existerande områden, verktyg och applikationer.
• HINTS Lab – här kan studenter testa mixed reality, VR och AR med människan i centrum

Under Teknikveckan besöker eleverna, förutom BTH, även Roxtec, NKT, Marinen/Försvarsmakten samt Saab Kockums.

13 juni 2024