Tidigare BTH-studenters spel uppmärksammades på The Game Awards

Förra veckan gick The Game Awards 2017 av stapeln. Två av spelen som var nominerade har skapats av tidigare studenter som läst medietekniska utbildningar vid BTH.

Varje år uppmärksammar och hyllar The Game Awards spelutvecklare och spelare från hela världen. Årets prisceremoni hölls på Microsoft Theater i Los Angeles och kunde livestreamas världen över.

Spelet Wolfenstein II: The New Colossus var nominerat i fyra olika kategorier på The Game Awards 2017: ”Best Narrative”, ”Best Performance”, “Best Game Direction” samt “Best Action Game”. Spelet tog hem pris för årets bästa actionspel.

Spelet utspelar sig i ett alternativt universum på 60-talet, där nazisterna har vunnit kriget och tagit över världen. Som spelare strider du mot nazisterna.

Före detta BTH-studenten Tommy Tordsson Björk jobbar som narrative designer och har tillsammans med creative directorn Jens Matthies skrivit manus till spelet.

– Vad jag har uppfattat det som så är det den största prisgalan för spel i världen och motsvarar Oscarsgalan. Bara att vara nominerad till fyra priser är ju fantastiskt. Det var jättehård konkurrens och väldigt bra spel det här året, säger Tommy Tordsson Björk.

Tidigare studenten Michael Levall, som driver företaget Levall Games, var nominerad med sitt spel Please Knock on My Door som handlar om att leva med depression och social fobi.  Spelet var nominerat i kategorin ”Games for Impact”.

13 december 2017