Träffa BTH:s forskare på ForskarFredag

Den sista fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och får se hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. BTH medverkar givetvis.

I år arrangeras aktiviteter på 31 orter i hela Sverige. Målgruppen är den breda allmänheten, med en särskild inriktning på barn och unga. Karlshamn är en av orterna där detta sker och Kreativum står för arrangemanget. Flera av BTH:s forskare kommer att vara på plats för att presentera sin forskning genom workshoppar, prova-på-aktiviteter, vetenskapsshower och utställningar.

Forskning på fyra minuter
I samband med ForskarFredag arrangeras också Forskar Grand Prix som är en nationell tävling för forskare i att på mycket kort tid presentera sin egen forskning på ett så fängslande, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt. I årets tävling medverkar de fyra BTH-forskarna Martin Andersson, Sven Borén, Hanna Tuvesson och Johanna Törnquist Krasemann. Ämnena spänner från ”Bättre flyt i tågtrafiken” till ”Näringslivsdynamik”, ”Atmosfären inom vården” och ”Elfordonens roll” – allt presenterat på fyra minuter!

Tid och plats
Kl. 15-20 är det ForskarFredag för hela familjen!
Fri entré och massor av aktiviteter!

Kl.18.30 börjar tävlingen Forskar Grand Prix. För att försäkra dig om en plats i publiken kan du redan nu boka in dig på 0454-303360 – antalet platser är begränsat!

Plats: Kreativum i Karlshamn

Välkommen!

29 september 2016