Uppfinnardagen blev en succé bland eleverna

Idag var det full aktivitet i BTH:s labb Makerspace då drygt 20 elever i årskurs 4-6 valde att bli uppfinnare för en dag. Med hjälp av lego, tejp, limpistol, papp och en massa bra idéer skapade de olika tekniska lösningar tillsammans.

”Vad tänkte ni, vad gjorde ni och vad blev det?” undrade professor Tobias Larsson när eleverna presenterade sina idéer för varandra. Och det var verkligen både kreativa och listiga lösningar eleverna kommit på, till exempel larm som varnar ifall föräldrarna går in i ens rum eller om någon försöker stjäla ens godis.

– Tanken med uppfinnardagen är att eleverna ska arbeta koncentrerat i grupp kring en idé, tänka ut en lösning och sedan presentera idén för varandra. Det är ett bra sätt att få ungdomar att bli intresserade av teknik och att även förstå vad man gör som ingenjör, berättar Tobias Larsson, som är ansvarig för uppfinnardagen och till vardags professor i maskinteknik.

Målet med uppfinnardagen är att fler tjejer och killar ska välja ett teknisk program på gymnasiet och därefter välja en teknisk utbildning på högskolan. BTH har arrangerat den här sportlovsaktiviteten i flera år och den är mycket populär.

– Det går tre anmälda på varje plats, så kanske ska vi fundera på att göra ännu fler aktiviteter av den här typen, berättar Tobias Larsson.

Är du intresserad av att se mer av BTH så har vi öppet hus lördagen den 28 mars kl 11:00-15:00.  

17 februari 2020

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×