Global Challenge 2020

Global Challenge 2020

Denna utmaning utgår från att angripa de av FN fastställda globala målen, ett eller flera. Det är ett bra tillfälle att sätta sig in i vilka dessa mål är men även att kreativt tänka på vilka innovationer som skulle kunna hjälpa till att nå dessa mål. En viktig aspekt är just energieffektivisering, vilket också är en av de bedömningskriterier som juryn kommer väga in i sitt beslut av vinnare.

En snabb beskrivning av de 17 målen hittar ni här!

Anmäl er här!

Workshops

Vi erbjuder två workshops, varav en med inriktning mot idégenerering och en mot Business Model Canvas. Detta för att ge er som deltar verktyg för att skapa och utvärdera idéer på ett effektivt sätt.

Tid och plats: 

Idégenerering 24:e februari kl. 15-18, J1270 på BTH

Business Model Canvas 25:e februari kl. 15-18, J1360 på BTH

Tävlingsmomentet

Tävlingsmomentet innebär att ni som väljer att delta presenterar er idé på under 6 minuter (en så kallad “pitch”), efter det körs en kort frågestund från juryn. Innan tävlingen har ni också skapat en “one-pager” om er idé som inför tävlingen läses av juryn. Prioritet läggs på pitchen, one-pager är för att orientera juryn om vilka idéerna är.

Tid och plats: 28:e februari kl. 13:00 i J1280 på BTH.

Vinster

Vinnarna får följande paket:

  • Plats i Start-up Program hos BBI
  • Testmedel motsvarande 15 000 kr att förfoga över (om vinnarna är anknutna till BTH)
  • Audition för Silicon Valley Business Boost-resa.

Alla deltagare får ett intyg om deltagande.

 

Vad händer sen?

BTH tillsammans med BBI är intresserade av att bibehålla kontakten med er för att diskutera era förslag även efter tävlingen. Detta gäller för alla som vi kommer i kontakt med.

Vi vill även passa på att tipsa om LeapFrogs checkar som kan sökas av studenter även på BTH. Dessa checkar söks med syftet att erbjuda er tid under sommaren för att arbeta vidare med er idé. Mer information om det hittar ni här!

Våra samarbetspartners