Nordisk Talangkonferens

nordisk talangkonferens

FRAMTIDENS SKOLA FÖR SÄRSKILT BEGÅVADE ELEVER

15 – 16 AUGUSTI 2019

BTH, CAMPUS GRÄSVIK, KARLSKRONA

 

femte nordiska talangkonferensen

Välkommen till den femte Nordiska talangkonferensen om särskilt begåvade barn och elever.

För första gången står Sverige värd för det Nordiska talangnätverkets konferens där ni har glädjen att möta föreläsare,  från såväl Sverige som våra grannländer, med mångåriga erfarenheter av arbete med särskilt begåvade barn och elever.

Hör exempelvis:

  • Prof. Ella Cosmovici Idsøe, Universitetet i Oslo, Norge
  • Speciallärare Camilla Svens-Liavåg, Vasa, Finland
  • Projektledare Uffe Sveegaard, Science Talenter, Danmark
  • Pia Rehn Bergander, talesperson för frågor kring särskilt begåvade elever, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Sverige
  • Gymnasielärare och specialpedagog Mona Liljedahl, Sverige
  • Spetsutbildningskoordinator Hanne Månsson, Sverige
  • Fil. Dr. Elisabet Mellroth, Karlstads kommun, Sverige

Konferensens tema är Framtidens skola för särskilt begåvade elever, en skola där kunskap om särskild begåvning samt anpassning av undervisningsstöd till särskilt begåvade elever är en naturlig del av all skolverksamhet.

Under konferensen behandlas särskild begåvning ur olika perspektiv och inom olika  ämnen. Exempelvis fokuserar en av föreläsningarna hur vi kan möta behoven hos barn och elever som är särskilt begåvade och samtidigt har någon form av funktionsvariation (2E, twice exceptional). Ett annat föredrag lyfter hur vi kan skapa goda samarbeten och möten mellan skolpersonal och föräldrar till särskilt begåvade barn. I ett tredje pass ges exempel på hur vi organisatoriskt kan utforma stadie- och skolformsövergripande undervisning för särskilt begåvade elever. Det ges även en föreläsning riktad specifikt mot förskoleverksamheten. Självklart får ni också ta del av en översikt om det aktuella arbete som görs för särskilt begåvade barn och elever i våra grannländer.

Gemensamt för alla presentationer är att de lyfter konkreta fall och ger exempel på väl fungerande åtgärder som kan inspirera dig i ditt dagliga arbete som pedagog, lärare, skolledare, rektor eller personal inom elevhälsa. Du som är förälder till ett särskilt begåvat barn är också hjärtligt välkommen. Visst låter det spännande!

Varmt välkommen!

Hälsningar Linda Mattsson och Eva Pettersson, båda disputerade inom området gifted education i matematik. Har du frågor om konferensen hör gärna av dig.

Anmälan

Sista dag för anmälan är 1 juni

Konferensavgift 1250 kr, lunch 100 kr per dag, konferensmiddag 500 kr
Konferensen genomförs under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig.

Program

Detaljerat program kommer att publiceras här. Konferensen startar vid lunch 15/8 och slutar vid lunch 16/8.

Flyer för utskrift

Hjälp oss gärna att sprida information om konferensen.

praktisk information

Resa till BTH, Karlskrona

Du kan resa hit med buss, tåg eller flyg. Flygbussar trafikerar sträckan mellan Ronneby flygplats och centrala Karlskrona.  Från hotell Scandic på Trossö i centrala Karlskrona kan du ta Blekingetrafikens buss linje 1 till  Campus Gräsvik och BTH.

Vägvisning från hotell Scandic till Campus Gräsvik.

Hitta till BTH

Boende i Karlskrona

Vi har reserverat rum på Scandic hotell. Kontakta hotellet genom att skicka e-post till karlskrona@scandichotels.com eller ringa 0455-372 000. Ange kod ”Nordisk konferens 140819”. Rummen är bokningsbara fram till 30 dagar innan ankomst. Betalning kan antingen ske på plats med kontokort eller genom fakturering. Vid fakturering krävs fullständigt företagsnamn, adress, organisationsnummer samt referens.

Priset per rum är 1049 kr/person för enkelrum, 516 kr /person i ett trebäddsrum och 437 kr/person i ett fyrbäddsrum.

Nordiskt talangläger

Parallellt med konferensen kommer ett nordiskt talangläger för särskilt begåvade elever anordnas på samma plats. Klicka på länken för mer information om lägret: Nordiskt talangläger 2019