Nordiskt Talangläger

Nordiskt Talangläger

14 – 16 AUGUSTI 2019

BTH, CAMPUS GRÄSVIK, KARLSKRONA

 

Välkommen till det femte Nordiska talanglägret denna gång inom Artificiell Intelligens

För första gången står Sverige värd för det Nordiska talangnätverkets talangläger. Här möts elever mellan 15 och 18 år från olika nordiska länder för att tillsammans med forskare utmanas inom artificiell intelligens.

Har du någon gång känt att det är som om datorn visste vilka prylar du vill köpa vilka filmer du vill se eller när du behöver den där belöningen i datorspelet? Är du också nyfiken på hur algoritmerna och tänket bakom detta ”fenomen” fungerar? Då ska du självklart komma på detta läger där vi såväl teoretiskt som laborativt arbetar med klassificering inom AI, vilket innebär att hitta mönster i stora datamängder.

Detta talangläger riktar sig till dig som med lätthet lär dig nytt och som längtar efter att få ta dig an en härlig utmaning tillsammans med likasinnade. Det krävs inga specifika förkunskaper, men viss erfarenhet av programmering i Python möjliggör större fokus på att lösa utmaningar inom AI.

Dagtid arbetar du och dina lägerkompisar med AI tillsammans med forskare från BTH.  Kvällstid kan du se fram emot andra aktiviteter såsom bad, volleyboll, pizzamatte och kvällssegling i Karlskronas skärgård.

Välkommen till tre oförglömliga sommardagar!

Hälsningar Linda Mattsson och Eva Pettersson

Anmälan

Sista dag för anmälan är 1 juni

Lägret genomförs under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig.

PROGRAM

Detaljerat program kommer att publiceras här. Lägret startar vid lunch 14/8 och slutar vid lunch 16/8.

Flyer för utskrift

Hjälp oss gärna att sprida information om lägret.

Praktisk information

Resa till Karlskrona och BTH

Du kan resa hit med buss, tåg eller flyg. Flygbussar trafikerar sträckan mellan Ronneby flygplats och centrala Karlskrona. Från hotell Scandic på Trossö i centrala Karlskrona kan du ta Blekingetrafikens buss linje 1 till Campus Gräsvik och BTH.

Vägvisning från hotell Scandic till Campus Gräsvik.

Hitta till BTH

Boende i Karlskrona

Vi har reserverat rum på Scandic hotell. Kontakta hotellet genom att skicka e-post till karlskrona@scandichotels.com eller ringa 0455-372 000. Ange kod ”Nordisk konferens 140819”. Rummen är bokningsbara fram till 30 dagar innan ankomst. Betalning sker på plats med kontokort. Scandic behöver målsmans underskrift för de ungdomar som bor på hotellet: Intyg för minderårig

Notera att logi inte ingår i lägeravgiften. Priset per rum är 1049 kr/person för enkelrum, 516 kr /person i ett trebäddsrum och 437 kr/person i ett fyrbäddsrum.

Nordisk talangkonferens

Parallellt med talanglägret kommer en nordisk talangkonferens om särskilt begåvade elever anordnas på samma plats. Klicka på länken för mer information om konferensen: Nordisk talangkonferens 2019