Lediga tjänster inom marin teknik
Välkommen till BTH och Karlskrona
– Sveriges marina huvudstad
Blekinge Tekniska Högskola och Region Blekinge gör en kraftfull gemensam satsning på framtiden inom marin teknik – en investering på 50 miljoner kronor över fem år, med start 2024.
Denna satsning ska bygga upp en ledande forsknings- och utbildningsmiljö inom marin teknik vid BTH, med målet att skapa en unik position både nationellt och internationellt. I nära samarbete med framstående aktörer som Saab Kockums, NKT, FMV och Försvarsmakten, tar vi ett helhetsgrepp om utvecklingen inom marin teknik.
Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad på nationell nivå. På BTH fokuserar vi på systemteknik i marin teknik, vilket gör oss unika i jämförelse med andra lärosäten som främst fokuserar på fartygskonstruktion.
Är du redo att bli en del av denna spännande framtidssatsning? Vi rekryterar nu flera nya tjänster inom vår marintekniska satsning – och vi vill ha med dig på resan.
– Det här är en unik forskningssatsning där du får chansen att ta dig an några av världens största utmaningar. Denna satsning har potential att förändra säkerhet och resiliens både på nationell och global nivå – och du kan vara en del av den resan. Vi ser fram emot att få din ansökan!
Henric Johnson, rektor vid BTH
Våra lediga tjänster inom marin teknik
Biträdande lektor i systemteknik
med inriktning mot radarsystem och marinteknik
Tjänsten fokuserar på forskning om framtida radarsystem. Forskningen kommer främst att vara inriktad mot radarsignalbehandling och elektromagnetisk simulering men även andra områden som systemdesign. Forskningen utförs i nära samarbete med industrin på nationell och internationell nivå, med tillämpningar inom marin teknik och försvarsindustri. Tjänsten är placerad vid institutionen för matematik och naturvetenskap.
Postdoktor i systemteknik
med inriktning mot marin teknik och autonoma farkoster
Tjänsten omfattar forskning kring autonoma farkoster, både under och på vatten, som arbetar individuellt eller i svärm (grupp). Fokus ligger på reglerteknik, sensor- och kommunikationssystem, samt utveckling av teknik för autonoma farkoster i marina miljöer. Arbetet innebär både simulering och praktisk testning av autonoma system, inklusive samordnad uppdragsplanering. Tjänsten är placerad vid institutionen för matematik och naturvetenskap.
Postdoktor i systemteknik
med inriktning mot marin teknik
Tjänsten omfattar bland annat planering och genomförande av forskning och försök, byggande av försöksuppställningar och prototyper, sensorer, mätning och datainsamling i marin miljö under fältmässiga förhållanden samt dokumentation av resultat i vetenskapliga publikationer och presentation på konferenser. Tjänsten är placerad vid institutionen för matematik och naturvetenskap.
Postdoktor i datavetenskap
med inriktning visuell dataanalys och visualisering för marintekniska tillämpningar
Tjänsten omfattar bland annat att utforska visuell dataanalys och visualiseringsteknik med fokus på användarna och utveckla, effektivisera och anpassa metoder och tekniker för olika användargrupper. Tjänsten är placerad inom teamet Games and Interactive Systems vid institutionen för datavetenskap där vi utvecklar metoder, algoritmer och verktyg för visuell dataanalys och visualisering för framtida digitala miljöer för marintekniska tillämpningar.
Postdoktor i datavetenskap
med inriktning tillämpad maskininlärning för marintekniska tillämpningar
Tjänsten omfattar bland annat att utforska datavetenskapliga metoder för intelligent dataanalys, med fokus på att utveckla, effektivisera och anpassa beslutsstödsystem som underlättar för mänskliga operatörer vid analys av havsbotten givet olika typer av sensordata. Tjänsten är placerad inom teamet Artificial Intelligence & Data Analytics lab vid institutionen för datavetenskap där vi utvecklar metoder, algoritmer och verktyg för tillämpad maskininlärning för framtida digitala miljöer för marintekniska tillämpningar.
Postdoktor i programvaruteknik
med inriktning mot verifiering, validering och generativ AI
Tjänsten omfattar främst forskning inom empirisk programvaruteknik med fokus på verifiering och validering av uppdragskritiska system som innehåller icke-deterministiska komponenter (t.ex. generativ AI). Upp till 20 procent av den totala arbetstiden kan vara relaterad till andra uppgifter, t.ex. undervisning. Den sökande förväntas delta aktivt i institutionens forsknings- och utbildningsverksamhet. Tjänsten är placerad vid institutionen för programvaruteknik.
Forskningsingenjör
marinteknisk testbädd
Som forskningsingenjör med inriktning marin teknik spenderar du majoriteten av din tid i den laborativa miljön Innovation Labs. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att ansvara för uppbyggnad och drift av vår marintekniska testbädd samt att stödja
forskningsaktiviteter kopplat till denna. Tjänsten är placerad vid institutionen för maskinteknik.
– De största utmaningarna i vår tid – energi, säkerhet och hållbarhet kräver innovation och mod. Karlskrona är platsen där dessa globala frågor hittar lösningar. Här finns möjligheten att vara en del av något större och att vara med och forma en bättre framtid för kommande generationer.
Oskar Frånberg, docent och forskningsledare vid BTH