Student, Civilingenjör i spel- och programvaruteknik, 300 hp

Foto på Tim

Tim, Civilingenjör i spel- och programvaruteknik

På den här sidan kan du läsa en kort intervju där jag berättar om mig själv och min utbildning. Du kan också ställa dina frågor direkt till mig. Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt!

Jag ser mig själv som en spelnörd med intresse för design och skapande.  På fritiden tycker jag om att göra musik, styrketräna, och såklart spela datorspel.

Jag läser sista året på Civilingenjörsprogrammet i spel- och programvaruteknik. På gymnasiet gick jag Samhällsvetenskapligt program.

Intervju med Tim

Varför valde du att studera på BTH?

Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av spel och att en gång få göra mitt eget.  BTH var det enda lärosäte som kunde erbjuda en fem år lång utbildning med inriktning på spel.  Eftersom det är en civilingenjörsutbildning, och så bred utbildning, blir man en stark kandidat på arbetsmarknaden efter studierna.

Vad uppskattar du mest med BTH?

Utöver det fantastiska geografiska läget är kvaliteten och relevansen på utbildningen mycket hög.  BTH ligger i framkant inom IT-sektorn vilket också märks på föreläsningarna och de kurser som är tillgängliga.

Vad är det viktigaste du tar med dig från studietiden?

Förutom kunskap så är det den vänskap och de minnen som jag tillsammans med mina programkamrater skapat.

Vad vill du säga till dem som funderar på att börja plugga?

Var beredd på att lägga ner mycket tid på studierna men glöm inte bort att ha kul också. Prokrastinera ej och underskatta inte vikten av ett social umgänge.

Vad har du för framtidsplaner?

Just nu känns möjligheterna nästintill oändliga men en dröm hade varit att få starta ett eget spel-indieföretag.  Arbetsmarknaden är i stort behov av programmerare så skulle indieföretaget inte bli av lär jag inte stå arbetslös.

Fråga Tim