Student, Fysisk planering, 180 hp

Foto på Ellen

Ellen, Fysisk planering

På den här sidan kan du läsa en kort intervju där jag berättar om mig själv och min utbildning. Du kan också ställa dina frågor direkt till mig. Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt!

Jag läser mastersprogrammet i stadsplaneringen och innan det läste jag kandidatutbildningen i fysisk planering. På gymnasiet gick jag det naturvetenskapliga programmet.

När jag inte håller på med plugg gillar jag att utmana mig i köket genom att bland annat försöka ta fram världens bästa bulldeg. Jag är också otroligt nördig när det gäller växter och just nu funderar jag över när min monstera ska veckla ut sitt nya löv.

Intervju med Ellen

Varför valde du att studera på BTH?

Efter studenten ville jag börja plugga direkt och tyckte att ämnet samhällsplanering passade mig och mina intressen. Jag jämförde skolor och utbildningar som fanns inom ämnet och tyckte att fysisk planering på BTH verkade absolut bäst. Det verkade vara en bra blandning mellan teoretiska och praktiska ämnen där man fick ta sig an verklighetsförankrade projekt. Samtidigt handlade utbildningen även om hållbarhet vilket jag var och är väldigt intresserad av. Jag besökte Karlskrona under sommaren innan jag började plugga. Jag tyckte, och tycker än idag, att Karlskrona är en fantastisk liten stad där man i stort sett var man än bor har gångavstånd till en strand eller badplats.

Det tog inte lång tid från att jag började på utbildningen som jag insåg att det var helt rätt för mig och allt det som fått mig att ansöka stämde. Jag fick chans att utvecklas inom frågor jag tyckte var intressanta samtidigt som jag fick upp ögonen för så många ämnen som jag inte ens visste fanns. När jag hade tagit min kandidatexamen var jag så nöjd med BTH som skola att jag valde att även göra min master här.

Vad uppskattar du mest med BTH?

BTH är en relativt liten skola vilket gör att man har chans att komma nära lärarna. Det är enkelt att få den hjälp man behöver samtidigt som man har möjlighet till en bra relation med dem. På samma sätt är det enkelt att skaffa vänner mellan de olika programmen vilket jag tycker är roligt och viktigt. Skolan ligger även precis vid havet och nästan vart jag än sitter och pluggar eller har lektion har jag havsutsikt vilket jag verkligen uppskattar.

Vad är det viktigaste du tar med dig från studietiden?

Under studietiden har jag växt otroligt mycket som människa och jag har haft möjlighet att utforska ämnen jag brinner för och är intresserad av. Slutligen har jag fått otroliga vänner.

Vad vill du säga till dem som funderar på att börja plugga?

Våga testa och gå efter din magkänsla! Att plugga på högskola är en helt annan sak än att plugga på gymnasiet och man utvecklas väldigt mycket som person. Att våga flytta till en ny stad och börja plugga var det bästa beslutet jag har tagit. Våga du också!

Vad har du för framtidsplaner?

Ämnet fysisk planering är brett och det finns många olika ämnen man kan fördjupa sig i. Efter examen ska jag söka mig närmare västkusten där min familj bor och ta ett ganska brett jobb med många möjligheter, kanske inom en kommun, där jag kan utforska yrket mer i praktiken och upptäcka det jag tycker är absolut roligast. Därefter ska jag söka mig till de yrken där jag kan specialisera mig inom detta. Om detta blir på en kommun, en privat firma eller en myndighet som Trafikverket, Boverket eller Naturvårdsverket få framtiden utvisa.

Fråga Ellen