Plugga på campus

Campus – studiernas centrum

Om du väljer att plugga på campus är du inte bara nära de du studerar med och dina lärare – du har många andra fördelar också.  

Foto vid ett föreläsnigstilfälle inne på Campus Karlshamn

Föreläsningar

Både lärare, forskare och representanter från olika företag håller föreläsningar. Det är här du tar till dig kunskap och föreläsningarna kan bli både många och långa, men det är alltid en paus efter 45 minuter. Se till att vara på plats i god tid, eftersom man ibland tvingas byta lokal och du kan behöva ta dig någon annanstans på campus istället.

Foto inne på biblioteket vid Campus Gräsvik

Bibliotek

På båda campus finns bibliotek som fungerar som mötesplatser för både studier och ditt sociala liv. Här finns bra lokaler för både plugg och samvaro, och här samlas studenter från högskolans alla program och områden.

Studentkök

På flera ställen på bägge campus finns studentkök där du kan värma mat som du tar med dig – och på båda campus finns restauranger som erbjuder studentrabatter.

Foto på disken i Bistro J, restaurangen på Campus Gräsvik

Foto på Café Länken, Campus Gräsvik

Foto på rektor Mats som pratar med studenter

Nära till lärare och olika sätt att lära

Eftersom BTH är en relativt liten högskola så är det alltid nära till lärare och programansvariga. Du lär dig på flera olika sätt, så kallade lärandeformer, och en är till exempel handledning. Du bokar en handledning med din lärare, där du får koll på hur det går och om du är på rätt väg i dina studier och separat projekt – så att du tar till dig din utbildning på bästa sätt.

Foto på två frukter samt en tenta

Examination

För att avsluta delkurser och kurser så har du olika typer av examinationer, där en salstenta är det som är mest likt de prov du haft i gymnasiet, där du sitter i en sal under en viss tid. Men det finns också hemtenta, där du under till exempel en vecka skriver en uppsats som du lämnar in, och seminarium, där du diskuterar med lärare och andra studenter och examineras baserat på diskussionen.

Litteraturlista

Inför varje kurs får du en litteraturlista på böcker du bör läsa. Ett tips är att köpa litteraturen för den första kursen, men sedan kolla efter begagnat på plats inför nästa kurs.

Foto på böcker i biblioteket

Foto på studenter under introduktionsveckan

Sociala aktiviteter och sätt att hålla koll

När du kommer hit så är du i samma situation som i princip alla andra, du känner inte så många. Men det går fort att träffa nya människor – introduktionsveckan (”nollningen”) som är i början av varje hösttermin ger mängder av tillfällen och efter den har du säkert redan skapat flera nya kontakter. Under studiernas gång så håller du kontakt med andra och får reda på vad som händer genom till exempel Facebook-grupper för klasser, program och olika intressen.

Foto på två studenter vid BTH i solnedgången

Omkring campus

Bägge BTH:s campus ligger vid havet, så du har ofta vacker utsikt och nära till frisk havsluft och kanske ett bad. Båda campus ligger också nära centrum i Karlskrona och Karlskrona, så både nöje och affärer finns runt hörnet.

Hitta din utbildning

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×