Campus Karlshamn

Plugga på kajen på campus Karlshamn

På Campus Karlshamn finns BTH:s medieteknikutbildningar; Design i digitala spel, Digital bildproduktion och Digital ljudproduktion.

Campus Karlshamn ligger på Karlshamns kajkant, med staden i ryggen och havet framför sig. Campus Karlshamn är ett av Sveriges minsta campus och här finns en stark gemenskap som gör det lätt att känna sig hemma, men också att skaffa kontakter inför framtiden. Precis som på vårt campus i Karlskrona blickar du ut över havet från många av lokalerna.

Foto på studenter på bryggan utanför Campus Karlshamn

Vid havet

Här kan du ha fötterna i vattnet och huvudet i studierna. Bada på lunchen grilla vid vattnet på kvällen. Havet ger både lugn och möjligheter till aktiviteter.

Foto på studenter på bryggan utanför Campus Karlshamn

Studiemiljön

Fiskdamm, piano och annat gör campus lugnt och behagligt att vara på. Lägg till havsutsikt med ett 1600-tals kastell från de flesta rum så har du en unik studiemiljö i världsklass.

Labbsalar och studior

Utbildningarna i Karlshamn har ett utforskande arbetssätt och för att möjliggöra det finns en bredd teknisk utrustning för spel och media i bland annat fotostudios och ljudlabb. Campus delar delvis lokaler med NetPort Science Park, en mötesplats för högskola och företag inom bland annat upplevelseindustrin. 

Digitala upplevelser

Foto på en grafisk installation, Campus Karlshamn

Studentprojekten i Karlshamn är kända för att bjuda på upplevelser utöver det vanliga och på campus arrangeras också event och festivaler, som Creative Coast, som bjudit på gratis föreläsningar med föreläsare från Pixar, Disney och många andra.

Karlshamn - kultur och hav

Karlshamn har en tradition av ett starkt kulturliv med musik och teater, och kanske är det mötet mellan kultur och BTH:s digitala utforskningar som gjort de digitala utbildningarna så innovativa och framgångsrika.  

Näringslivet inom digitala upplevelser frodas här, och flera framgångsrika företag har startats av BTH-studenter. Längs Karlshamns gågator hittar du antikvariat, secondhandbutiker, pubar och kaféer. Precis som i Karlskrona så är skärgården utanför dörren och aktiviteter som dykning, kajakpaddling, vandring och annat finns runt hörnet. 

Läs mer om vad Karlshamn kan erbjuda på Visit Karlshamn.

Hitta hit

Adress
Campus Karlshamn
Biblioteksgatan 4 (Google maps)

Om du vill resa till BTH med buss eller tåg:
Blekingetrafiken
Ta tåget (länk till SJ)

Om du vill resa till BTH med flyg:
SAS
BRA
Flygbussar

Parkering

Campus Karlshamn

Parkering på Campus Karlshamn kostar enligt följande:

  • Avgift 3 kr/timme vardagar 9-18, lördagar 9-14

Hitta på Campus Karlshamn

Flygfoto över Campus Karlshamn, med kartsymboler

 

Hus A
Institutionen för teknik och estetik

Hus B
Institutionen för datavetenskap
Institutionen för teknik och estetik
Bibliotek
Studenthälsan

Studenterna har ett kårhus som ligger fem hundra meter från campus.

Studieort

Undervisningsspråk

Utbildningstyp

Nivå

Terminstart

Visa endast

Studietakt

Våra utbildningar på Campus Karlshamn