Från skoltrött eftersläntrare till framgångsrik spelentreprenör

Från skoltrött eftersläntrare till framgångsrik spelentreprenör

Trots skoltröttheten började Martin Walfisz plugga programvaruteknik. Efter två terminer såg det inte så bra ut och han ägnade en hel sommar åt att komma ikapp. Ett par terminer senare startade han Massive Entertainment.

– Vi gjorde det på vårt sätt, och det var fantastiskt roligt. säger Martin om uppbyggnaden av det som skulle bli Nordens, och kanske Europas, största spelutvecklare som idag har ungefär 650 anställda.

– Förvisso var jag ganska skoltrött i gymnasiet och gick ut med dåliga betyg, men jag var helt övertygad om att jag ville bli programvaruingenjör.

Martin hade bra koll på programmering så första året på BTH rullade till en början på fint, men mot slutet av andra terminen blev det motigare. Han la en hel sommar på att komma ikapp och efter hand lättade det.
– Jag tänkte ”Det här är på allvar, nu måste jag skärpa mig.” Och sen blev det bara roligare och roligare för varje år som gick.

Jag lärde mig att lära mig. Mina år på BTH gav mig verktyg och system för att lära mig nya saker i framtiden. Det är något oerhört viktigt och något jag burit med mig varje dag.

Martin Walfisz
Tidigare BTH-student, spelentreprenör och grundare av Massive Entertainment 

En stark, egen drivkraft i kombination med kunskaper och insikter från studierna ledde till starten av Massive Entertainment, som gav ännu fler lärdomar inom allt vad entreprenörskap innebär.
– Men grunderna fick jag definitivt på BTH.

Han uppskattade skolans närhet till näringslivet och att många av lärarna hade en fot där, att de visste vad som hände ”ute i verkligheten”. Samtidigt var den akademiska aspekten väldigt viktig.
– Den akademiska touchen, fördjupningen i teorierna och att man kan bygga programvara på helt olika sätt, även om man ska uppnå samma sak, tyckte jag var väldigt spännande. Och väldigt inspirerande!

Martin Walfisz

Idag är Martin Senior Partner på Nordisk Games, den del av Nordisk Film som jobbar med spel, och hans roll handlar mycket om att identifiera spännande investeringar i spel- studior runt om i Europa.
– Jag har ingen ”vanlig dag på jobbet”. Imorgon sitter jag hela dagen i styrelsemöte, andra dagar sitter jag och skriver term sheets, alltså investeringsförslag, och andra sitter jag och spelar, eller gör research, alltså.

BTH är en bra början på
en mängd olika karriärer.

 

Hitta din här

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×